• 30 dagar öppet köp
  • Fri frakt och retur
  • Leverans 1-3 dagar

ERBJUDANDE Just nu får du ett matchande kortfodral när du beställer en väska. Värde 399 kr

0

Din varukorg (
0
)

Rabatt: 1000 SEK

Fri frakt & retur. Öppet köp 30 dagar

Total: 

1000 SEK

Orderkommentar

Ett arv och en tradition

över gränser och generationer sedan 1899

Det här är min farfars fars historia. Min farfars historia. Min fars historia. Och min historia.

1899

Böle Garveri - vårt arv & tradition

Jag är uppvuxen i en tradition om kvalitet och hållbarhet som nog är sällsynt idag. Bra saker tar tid har jag fått höra sen barnsben. Allt startade för drygt hundra år sedan då min farfars far Oskar Sandlund startade Böle Garveri utanför Piteå. Än idag garvas läder på samma vis som då, med granbark och vatten. Vi tillverkar portföljer och väskor som håller en livstid (och det är nog bäst det givet prislappen). Vi är Kungliga Hovleverantörer sedan 1996, ett fint erkännande för vår kvalitet och väskor.

1977

Äventyret och viljan att göra gott

När mina föräldrar Jan & Inger Sandlund bestämde sig för att åka till Bangladesh som volontärer, vållade det min farmor Siri stor vånda. De sökte äventyr med en vilja att göra skillnad, och hamnade i byn Bagatipara i nordvästra Bangladesh. Där träffade de, bland många, Atiq & Dolly Hossain som blev goda vänner för livet. Många och långa kvällar diskuterades olika projekt för att skapa jobb och utveckling. Diskussionerna och kontakten fortsatte efter att mina föräldrar återvände till Sverige.

2016

Visa att det är lönsamt att ta ansvar

Jag och Tulin lärde känna varandra tack vare våra föräldrar. Med support från Sida (och föräldrarna) startade vi 2006 en liten produktion med målsättningen att erbjuda andra företag schysst producerade väskor. Många gillade idén och produkterna, problemet var priset (eller snarare man var inte beredd att betala mer för en bra tillverkad produkt). Efter tio års slit fick vi nog och bestämde oss för att göra det själva. Väskor av hög kvalitet tillverkat på ett schysst sätt till vettiga priser.

2035

Meet the bagmakers – Oskar Sandlund & Shamo Hossain?

Vem vet? Men visst hade det varit fint om vi kan få fortsätta förvalta och utveckla det som har byggts upp över generationer och gränser. Tålamodet och långsiktigheten har vi nog i blodet i varje fall.

Från familjealbumet

Utflykt på Kalahatten 1964

Kokkaffe och hemkört

Hitta din följeslagare