• 30 dagar öppet köp
  • Fri frakt och retur
  • Leverans 1-3 dagar

0

Din varukorg (
0
)

Rabatt: 1000 SEK

Fri frakt & retur. Öppet köp 30 dagar

Total: 

1000 SEK

Orderkommentar

S/HxBöle

Hantverk, tradition & tidlös design

En hyllning till Böle

I ett vackert samarbete hyllar vi vårt ursprung och för traditionen vidare. Samarbetet mellan Sandlund/Hossain och Böle Garveri föll sig väldigt naturligt. Det finns nämligen ett starkt familjeband som knyter oss samman.

Böle Garveri utanför Piteå har funnits i släkten Sandlund sedan 1890-talet och har under fyra generationer tillverkat högkvalitativa läderprodukter, vilket gett människor väskor som håller livet ut och gjort garveriet till kunglig hovleverantör.

Filosofin

Arvet från Böle Garveri är lika starkt som det är tydligt. En grundläggande filosofi om att låta kvalitet och omsorg få ta sin tid, för det är bara så vi skapar tidlöshet.

Vi vet att hjärta och själ vilar i detaljerna. Och att naturligt hög kvalitet är det mest hållbara du kan bära. En väska av full-grain läder blir en livslång följeslagare som formas och utvecklas med tiden, precis som du.

S/HxBöle kollektionen

SEDAN 1899

Bra saker tar tid

På samma sätt som i Böle Garveri för över hundra år sedan, är det hantverket, naturen och den tidlösa designen som ger oss kraft än idag. Vi garvar lädret vegetabiliskt med traditionella metoder och från vad naturen ger oss. Designen är varken trendig eller omodern, den är tidlös och elegant.

Kombinationen av hantverk, natur och design är inte statisk – tvärtom skapas oändliga möjligheter och mängder av spännande uttryck beroende på kreatör. Titta bara på Treehotel, Icehotel och Hernö gin. Vi inspireras av hur Britta, Yngve och Jon hämtat kraft ur sina omgivningar och format något unikt för världen att ta del av. Deras känsla för kvalitet går inte att ta miste på, likt Böles.

De tre väskorna i Sandlund/Hossain x Böle Garveri kollektionen är därför döpta efter Britta som tagit den norrländska trädkojan till nya höjder med Treehotel, Yngve som byggt Icehotel direkt från Torne älv och Jon på Hernö gin som destillerat världens bästa gin från allas vår viktigaste råvara.

BRITTA JONSSON, GRUNDARE TREEHOTEL

”Vi siktar på trädtopparna men står stadigt på jorden, med grunden i den kultur, historia och det lokala hantverk som finns här.”

PORTFÖLJ JON

JON HILLGREN, GRUNDARE HERNÖ GIN

”Med hjärta för hantverk skapar jag världens mest prisbelönta gin från naturliga botaniska växter och med inspiration från naturen längs med Höga Kusten.”

RYGGSÄCK YNGVE

YNGVE BERGQVIST, GRUNDARE ICEHOTEL

”Vi samspelar med naturen för att kunna ändra skepnad varje år. Den naturis som skördas från Torne älv formas till konst som lockar besökare från hela världen, för att sedan smälta tillbaka ner till älven igen.”

Se vårt övriga sortiment